torsdag 12 augusti 2010

Sarek...

Då är vi hemma igen efter att ha vandrat i en vecka i Sareks vildmark.
Efter Lowes dop for vi hemåt skyndade oss att packa i det sista grejorna. Åkte hela natten så vi var upp vid Kebnats kl06.00. En eloge till min älskade sambo som var mest uthållig & orkade köra, annars har vi aldrig kommit upp. Blir så grymt trött så det går inte., körde ialla fall bitvis. Åt lite medhavd frukost & sov någon timme i bilen. Sedan var det bara att invänta båten som vi skulle skicka över rena kläder med till fjällstationen & bussen som skulle ta oss vidare till Sourvadammen därifrån vi skulle starta våran vandring.
Det var en hel del tankar som snurrade i skallen, skulle vi orka mycke packning blev det, min ryggsäck slutade nog på 18kg när kameran & de sista grejorna var i packade & Magnus slutade på en bit över 20kg. Skulle vi hinna runt det var en bra bit vi skulle gå & vi har aldrig varit ute så länge.

Där bortom topparena skulle vi !!


Mycke mygg & knott var det !!

Var framme med bussen vid lunchtid så det var bara att knata iväg. Stårlande sol & varmt 20grad. Vandringen började inte så bra, kom lite fel från början & fick en kämpig vandring genom björkskogen & över stenblock. Så frukansvärt med mygg & knott har aldrig varit med om liknande.

Två vad över jokkar det andra vadet inte alls kul. Såg redan när Magnus gick över att det var mycket vatten & strömmt, det var bara att bita ihop, strömmen drog ibåde stavar & benen det gick en bit över knäna på mig. Drog en lättnads suck när jag var över. Hittade sedan vi stigen vi skulle gå på. När vi stannade för natten var man lite skeptisk om hur det skulle fortsätta. Hela axlarna & armarna var rödprickiga av mygg & knottbett även benen hade fått sina attacker när vi vadade, vi andra vadet vart mina ben svart av mygg sa Magnus. På natten började det stört regna & regnade en bit in på morgonen. Men sedan vart det fint igen.

Har haft en otrolig tur med vädret, vissa av dom som vandrat i juli har haft snö.

Fortsättning följer.....

1 kommentar:

Maria&Saga sa...

Låter härligt, förutom myggen och knotten. Hoppas att ni lämnade dem där! Välkommna hem!